A paradicsomleveshez először felszeleteljük a sárgarépát, kevés olajon megpároljuk. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és közepes tűzön félig megfőzzük.
Közben elkeszítjük a rizsgombócot. 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, es felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a víz elpárolgott a rizsről, akkor levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. (Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.) A rizshez hozzákeverjük a tojást, jól elkeverjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Amikor a sárgarépa már szinte puha, akkor felöntjük a paradicsomlével, ha kell, akkor még utána fűszerezzük (ízlés szerint egy kevés cukor is kerülhet bele).
Amikor a leves forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a rizses masszából, és a levesbe tesszük. Néhány percig még forraljuk, beletesszük a zellerzöldet, és utána elzárjuk alatta a tüzet. Lefedjük, és hagyjuk kb. 10-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.