A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, és félretesszük. A megtisztított csirkemellekbe 1 ujjnyi hasítékot metszünk, majd egy kés segítségével kis zsebeket vágunk a húsba, vigyázva, hogy a másik oldalt ne vágja át a kés (így nem fog kifolyni a töltelék).
Egy vágódeszkára halmozzuk a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, a fokhagymát, a narancshéjat, 1 teáskanál sót és negyed teáskanál borsot, majd finomra aprítjuk ezeket. A keveréket egyenlő részekre osztjuk, és megtöltjük vele a csirkemelleket. Egy-egy darabka sajtot is töltünk a zsebekbe.
A zsebeket mellenként 2-3 fogpiszkáló fogpiszkáló segítségével bezárjuk, majd elrendezzük őket a kibélelt tepsiben, a bőrős oldalukkal felfelé. Bekenjük az olívaolajjal és alaposan megsózzuk, megborsozzuk. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük az előmelegített sütőben. További 5 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a fogpiszkálókat, és tálaljuk.
Megjegyzés
Ha a csontjával együtt készítjük, nem szárad ki a csirkemell finom húsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.