A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzünk, majd kihűtjük.
A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Ezeket jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőlük.
A gombócokat enyhén sós vízben előfőzzük. Ameddig a gombócok főnek, a vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
A sűrűséget víz hozzáadásával módosíthatjuk. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk. A megfőtt gombócokat óvatosan a paradicsomos mártásba helyezzük. Tálaláskor szárított petrezselyemmel díszíthetjük.
Megjegyzés
A kisfiam kedvence a paradicsom, vele a húsgombóc is finomabb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.