A paradicsomokat meghámozzuk, a magját kiszedjük, nem lesz rá szükségünk. (Tipp: ha a kiszedett magot, és a levágott héjakat egy zacsiba tesszük, és lefagyasztjuk, később felhasználható). A paradicsomot lereszeljük és hozzákeverjük a hagymát és a szósz többi összetevőjét.
Tajineba vagy nagy mély serpenyőbe tesszük. Lefedjük, és közepes-alacsony lángon pároljuk. A mártást legalább 15-20 percig főzzük, mielőtt hozzáadjuk a húsgombócokat. Gyakran keverjük meg és vigyázzunk nehogy odaégjen.
Amíg a szósz fő, egy közepes tálban összekeverjük a húsgombóc hozzávalóit. Kézzel egész pici, cseresznyeméretű golyócskákat formázunk, és félretesszük egy tálcára. (Tipp: ha előző este összekeverjük, még finomabb, az ízek összeérnek jobban)
A szószhoz hozzáadjuk a húsgombócokat, és a chili paprikát (opcionális), valamint egy kis vizet - 1/4 csésze (60 ml) és fedjük le az edényt. Körülbelül 30-40 percig főzzük, vagy amíg a szósz elég sűrű lesz. Ha sok a folyadék, elfőzzük.
A tojásokat, óvatosan a húsgombócok tetejére ütjük, de nem keverjük, és további 7-10 percig főzzük, vagy amíg a tojásfehérje megszilárdul.
Tojás helyett készíthetjük burgonyával is. A kefta előtt tesszük a szószba az apróra vágott burgonyát, majd mikor már szinte puhára főtt, beletesszük a gombócokat. A tetejét friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórjuk, és azonnal tálaljuk. Marokkóban a Kefta Mkaouara abban van felszolgálva , amiben főtt, és onnan mártogatják ki kenyérrel. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.