A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
Az apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük 3 dl vízzel, feltesszük főni (kb. 20 perc). Ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával.
Egy kis edényben felforrósítjuk a maradék olajat, és elkészítjük a rántást: az olajhoz adjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sürített paradicsomot is. A tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben figyeljük, és ha kell még, a maradék paradicsomléből adagolunk fokozatosan a főzelékhez. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Kóstolgatás után még cukorral ízesítjük, és 5 percig forraljuk. Fasírttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.