Elkészítés: A fagyasztott vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd 6 darab 10X20 cm-es téglalappá vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, és szorosan feltekerjük, majd a kis hengert 3 egyforma darabra vágjuk. Összesen 18 lesz, ennyi süti is lesz!
A kis hengereket talpra állítjuk, a tenyerünkkel jól lenyomjuk őket, majd lapossá, kb. 12-13 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. Lisztezzük, hogy ne ragadjon le. A vékony korongokat belenyomkodjuk a muffinsütő mélyedéseibe, nem baj ha egyenletlen vagy túllóg a peremén.
Sütőpapírból csak úgy kézzel tenyérnyi darabkákat szakítunk, az öblök mélyébe helyezzük, és feltöltjük babbal. Ezt nevezik vaksütésnek. Forró sütőben körülbelül 10-12 percig sütjük, majd kivesszük a papírokat és a babot, és az üreget megtöltjük a krémmel.
A krémhez habosra keverjük a tojásokat, a cukrot, a narancs héját és levét, valamint a tejet. Ezzel a folyadékkal töltjük meg a félig megsült kosárkáinkat, majd tovább addig sütjük, amíg a tojáskrém megköt, sőt picit meg is barnul.
A karamellszószhoz a cukrot addig melegítjük, amíg sötétbarna színű, folyékony karamell nem lesz belőle. Akkor belecsavarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a vajat is. Addig kevergetjük, amíg minden egynemű nem lett, majd a sütik tetejére csorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.