Az újburgonyát sós vízbe tesszük, hagyjuk kicsit állni benne, majd szemenként jól átdörzsöljük, hogy lejöjjön róla a héja (nem gond, ha marad rajta pici). Konyharuhára szedjük, és teljesen megszárítjuk.
Egy nagyobb edényben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a krumplit, és közepes lángon, fedő alatt pirítani kezdjük, megsózzuk, majd lassú tűzön, állandó rázogatás közben pároljuk tovább. Amikor barnulni kezd, és megpuhult, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Rántott, párolt, grillezett és sült húsok, halak kiváló tavaszi körete.
Megjegyzés
A piacon megjelent az újkrumpli! Nálam a parázs újkrumpli addig új és parázs, amíg a mérete nem haladja meg a másfél, két centis nagyságot! Nem darabolom, egészben hagyom a krumpliszemeket.
Azért kell minél nagyobb edényben készíteni, hogy csak egy szintben legyenek a krumpliszemek, így mindig, mindegyik érintkezik a vajjal és az edény aljával. Fontos, hogy állandóan rázogassuk az edényt, ne keverjük a krumplit, mert úgy összetörik!
Hidegen vagy melegítve nem az igazi, lehetőleg annyit készítsetek, ami frissen elfogy.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.