A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk. A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk.
10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!
Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.
Megjegyzés
Az ünnepi asztalok elmaradhatatlan ételei a különféle sültek. A sültek mellé pedig jár az ünnepi köret is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.