Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és feloldódásig keverjük. A leöblített kakukkfüvet leszárítjuk. A lisztet elvegyítjük sóval és a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a feloldott élesztőt, majd robotgép gyúrópálcájával sima tésztává dolgozzuk 2-3 perc alatt. Konyharuhával letakarva kelesztjük legalább 40 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 30 x 10 cm-es formát kibélelünk a vékonyra szelt szalonnaszeletekkel. A körtéből 35 dkg-ot meghámozunk és negyedelünk. A negyedeket cikkekre, majd kisebb darabokra vágjuk, és az 1 ek lisztbe forgatjuk.
A tésztát átgyúrjuk, és belevegyítjük a körtedarabokat. Ezután eloszlatjuk a szalonnaszeletekkel kibélelt formában, és letakarva kelesztjük további 15 percig. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük 50-55 percig.
Közben a salátához a leöblített koriander leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk. A megmosott csilipaprikát a magok kikaparása után finomra vágjuk. A lemosott bionarancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A narancs- és a lime-levet összekeverjük 1 tk narancshéjjal, 1 csipet sóval, a csilipaprikával, az 1 csipet cukorral és az olívaolajjal. A maradék körtét megmossuk és negyedeljük, majd a magház eltávolítása után hosszában vékony szeletekre vágjuk. Óvatosan összeforgatjuk a dresszinggel, valamint a korianderrel, és a langyos kenyérrel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.