Tisztítsuk meg a pacalt, és mossuk át háromszor a langyos vízben elkevert ecettel. Tegyük lábosba annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi. Forraljuk fel, és főzzük 20 percig. Öntsük le róla a vizet, adjunk hozzá frisset, és forraljuk fel újra, majd főzzük puhára.
Vegyük ki a pacalt, és vágjuk csíkokra, majd tegyük vissza a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát, majd pirítsuk aranybarnára az olajon. Szórjuk meg a liszttel, és folytonos kevergetés mellett készítsünk belőle sötét színű rántást. Adjuk hozzá a paprikát és a köményt, majd pirítsuk együtt néhány percig.
Öntsük a rántást a leveshez, habverővel keverjük benne csomómentesre, és néhányszor megkeverve forraljuk fel az egészet. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Hámozzuk meg és zúzzuk finomra a fokhagymát, majd adjuk a leveshez a majoránnával együtt.
2016.09.04.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.