Tisztítsuk meg a pacalt, és mossuk át háromszor a langyos vízben elkevert ecettel. Tegyük lábosba annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi. Forraljuk fel, és főzzük 20 percig. Öntsük le róla a vizet, adjunk hozzá frisset, és forraljuk fel újra, majd főzzük puhára.
Vegyük ki a pacalt, és vágjuk csíkokra, majd tegyük vissza a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát, majd pirítsuk aranybarnára az olajon. Szórjuk meg a liszttel, és folytonos kevergetés mellett készítsünk belőle sötét színű rántást. Adjuk hozzá a paprikát és a köményt, majd pirítsuk együtt néhány percig.
Öntsük a rántást a leveshez, habverővel keverjük benne csomómentesre, és néhányszor megkeverve forraljuk fel az egészet. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Hámozzuk meg és zúzzuk finomra a fokhagymát, majd adjuk a leveshez a majoránnával együtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.