Az előfőzött pacalt több vízben átmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meleg vízzel leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított zsíron a vöröshagymát megdinszteltjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát is és együtt pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszereket és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Fedő alatt 1,5-2 órán át főzzük, míg a pacal meg nem puhul.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A pacalt főtt krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.