A vöröshagymát, fokhagymát durván aprítom, a paprikákat a pörkölthöz karikára vágom, a paradicsomot, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát. Ráteszem a paprikát, majd kicsit később a gombát.
Amikor az is megpirult, ráöntöm a zöldborsót, végül a paradicsomot, és fűszerezem.
A rizshez a chilit és a petrezselymet aprítom, majd hozzákeverem. Melegen tartom.
A serpenyőbe beleteszem a pacalt, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.
Megjegyzés
Egy újabb pacalpörkölt, ami konzerv felhasználásával készült. Tudom, ezért többen megköveznek. De a feleségem utálja a pacalt. így ezzel kell beérnem. Ami az eredményt illeti, ez semmivel nem rosszabb, mintha én főztem volna órákig a pacalt, ami azért legyünk őszinték, zárt térben nem éppen illatos. Az ilyen ételeket legjobb a szabadban, bográcsban főzni, így még ízletesebb lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.