A csirkemájat alaposan megtisztogatjuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 csöves erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beletesszük a pirospaprikát, a borsot, a majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd adunk hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.
A krumplit kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet átforgatjuj egy lábosban a megmelegített olajon, ebbe forgatjuk krumplit.
Megjegyzés
Igazi magyaros étel, csípősen, jó sok savanyúsággal az igazi. :-)
A receptet kovacsagi58 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.