A hámozatlan céklagumókat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egymás mellé ültetjük egy tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük kb. 1 óra alatt, majd a fóliabatyukban hagyjuk kihűlni.
A hideg céklákat kicsomagoljuk és meghámozzuk. Szükség esetén a szár felőli részüket eltávolítjuk, majd a negyedelt gumókat vékonyabb cikkekre vágjuk vagy felszeleteljük.
A megtisztított fokhagymagerezdeket összezúzzuk vagy apróra kockázzuk. Egy salátástálban habverő segítségével összekeverjük az olajat, a citromlét és a fokhagymát, majd beleforgatjuk a petrezselymet. Hozzáadjuk a céklát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és összeforgatjuk a joghurttal. Végül egyenletesen a tetejére szórjuk a pisztáciát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.