A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájákat és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a finomra őrült pisztáciát.
A piskótatésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 20-22 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egy tálaló tálra tesszük.
A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a ricottát. A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, a joghurtot és a zselatint. A kész krémet a piskótára simítjuk, és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk dermedni (de a legjobb, ha éjszakára betesszük).
Az aprított pisztáciát kissé megpörköljük, majd a hűtőből kivéve a torta tetejére szórjuk. Felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.