A tésztát a csomagon lévő utasításoknak megfelelően megfőzzük.
A pácolt szardíniához összekeverjük az összes hozzávalót, alaposan elkeverjük a hallal, és lefedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Gyömbérolajat készítünk: az olajhoz adjuk a feldarabolt gyömbért, majd nagyon alacsony lángon, néhány perc alatt egy serpenyőben langyosra, kb. 60-70 °C-ra melegítjük (ez az a hőmérséklet, amikor az ujjunkat még benne tudjuk tartani).
Az olajat takaréklángon tartjuk kb. egy órán át, semmiképpen ne for rósodjon fel, mert akkor a gyömbér megsül. Lehűtjük, és a gyöm bérrel együtt egy műanyag edénybe öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap átszűrjük.
A céklaredukcióhoz a céklát nyersen meghámozzuk, felkockázzuk, és aprítógépben durvára aprítjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a sót és a cukrot. Erős lángon felforraljuk, majd a lángot levesszük közepesre, és kb. 30-40 percig főzzük, amíg az egyharmadára csökken. Közben a tetején enyhe hab képződhet, a színe pedig élénk pinkről barnás-bordóra változik. Ekkor leszűrjük úgy, hogy a céklapépet is alaposan kinyomkodjuk.
A leszűrt céklalevet visszaöntjük egy kisebb lábasba, és erős lángon további 5 percig forraljuk, amíg felére csökken, és kissé besziruposodik. Akkor jó, amikor a felületén közepes méretű buborékok keletkeznek, és a mártás egyenletesen bevon egy kanalat. Összesen 0,6 dl céklaredukció a végeredmény.
Tálalásnál összekeverjük a céklalevet és a gyömbérolajat, majd a tányérra te szünk belőle kb. 1 evőkanálnyit. Erre halmozzuk a tésztát, majd rá helyezzük a halat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.