Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Zöld teás tészta szardíniával, kávémorzsával recept
recept
Rafinált

Zöld teás tészta szardíniával, kávémorzsával

90 perc
0 adag
Költséges
2017. 03. 03.

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagon lévő utasításoknak megfe­lelően megfőzzük.
  2. A pácolt szardíniához összekeverjük az összes hozzávalót, alaposan elkeverjük a hallal, és lefedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Gyömbérolajat készítünk: az olajhoz adjuk a feldarabolt gyömbért, majd nagyon alacsony lángon, néhány perc alatt egy serpenyőben langyosra, kb. 60-70 °C-ra melegítjük (ez az a hőmérséklet, amikor az ujjunkat még benne tudjuk tartani).
  4. Az olajat takaréklángon tartjuk kb. egy órán át, semmiképpen ne for­ rósodjon fel, mert akkor a gyömbér megsül. Lehűtjük, és a gyöm­ bérrel együtt egy műanyag edénybe öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap átszűrjük.
  5. A céklaredukcióhoz a céklát nyersen meghámozzuk, felkockázzuk, és aprítógépben durvára aprítjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a sót és a cukrot. Erős lángon felforraljuk, majd a lángot levesszük közepesre, és kb. 30-40 percig főzzük, amíg az egyharmadára csökken. Közben a tetején enyhe hab képződhet, a színe pedig élénk pinkről barnás-bordóra változik. Ekkor leszűrjük úgy, hogy a céklapépet is alaposan kinyomkodjuk.
  6. A leszűrt céklale­vet visszaöntjük egy kisebb lábasba, és erős lángon további 5 percig forraljuk, amíg felére csökken, és kissé besziruposodik. Akkor jó, ami­kor a felületén közepes méretű buborékok keletkeznek, és a mártás egyenletesen bevon egy kanalat. Összesen 0,6 dl céklaredukció a végeredmény.
  7. Tálalásnál összekeverjük a céklalevet és a gyömbérolajat, majd a tányérra te­ szünk belőle kb. 1 evőkanálnyit. Erre halmozzuk a tésztát, majd rá­ helyezzük a halat.
Megjegyzés
NESPRESSO Atelier (https://www.nespresso.com/hu/hu/pages/atelier)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tiramisu egyszerűen
Recept
Egyszerű

Tiramisu egyszerűen

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Hudra Mariann szerző profilképe

Hudra Mariann

|

2024.12.26.

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.12.24.

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

|

2024.09.21.

Melengető édesburgonya-krémleves
Recept
Egyszerű

Melengető édesburgonya-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.14.

Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.09.

Tiramisus palacsintatorta
Recept
Bonyolult

Tiramisus palacsintatorta

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

|

2024.08.31.

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2024.08.22.

Kávés minikuglófok
Recept
Egyszerű

Kávés minikuglófok

55 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

|

2024.04.16.

Mézes gyömbértea
Recept
Egyszerű

Mézes gyömbértea

25 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.02.04.

Hasonló receptek

Pisztáciás sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás sültcékla-saláta

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2018.03.18.

Pisztáciás minitorták recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás minitorták

75 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

|

2017.03.01.

Chai latte képviselőfánk recept
Recept
Mester

Chai latte képviselőfánk

60 perc
|
20 adag
|
Költséges
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

|

2016.07.08.

Céklás zöldségek hajdinával recept
Recept
Egyszerű

Céklás zöldségek hajdinával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vitai Kati szerző profilképe

Vitai Kati

|

2016.03.02.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.