A friss élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzáadjuk atojást, a sót, a tejfölt, a darált tepertő több mint felét, a durvára vágott tökmagot, a csipetnyi őrölt fehérborsot, a puha zsírt, és összedagasztjuk. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtotjuk, megkenjük a maradékdarált tepertővel, hajtogatjuk felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihentetjük. Amikor letelt a 20 perc, újra kinyújtjuk, kenés nélkül meghajtogatjuk újra, majd letakarva 20 percet ismét pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét kockásra rácsozzuk és lekenjük a tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírra helyezzük, majd 15 percig letakarás nélkül pihentetjük.
A180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.