A lisztet egy tálba átszitáljuk, a közepébe mélyedést csinálunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, egy kiskanál cukrot szórunk rá és 1 dl langyos tejjel felöntjük és lisztel betakarjuk. Megvárjuk míg a kovász felfut.
Hozzáadjuk a tojásokat, a kihűlt és összetört főtt krumlit a tejfölt, a sót a maradék tejet és alaposan összedagasszuk. Amikor már a tészta elválik a tál szélétől hozzáadjuk az olajat és jó alaposan összedolgozzuk, egy elég lágy tésztánk lesz. Kis lisztet szórunk a tetejére és másfél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
Lisztezett nyújtódeszkára öntjük lisztezzük és kb 2cm vastagra nyújtjuk, megszórjuk a tepertővel, a felkarikázott hagymával, és őrölt borssal és a reszelt trapistával. Majd alulról felfelé a fele tésztáig felhajtjuk, aztán felülröl alulra, majd jobbról balra, és balról jobbra behajtogatjuk a tésztát és hideg helyen 30 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk és a hajtogatást még kétszer megismételjük, pihentetéssel együtt.
Majd kinyújtjuk utoljára és beirdaljuk a tetejét és megkenjük tojással, igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk rá, kiszagattjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.