A pórét karikára vágjuk (a zöldjét is, amennyi friss belőle). A petrezselymet felaprítjuk. A bacon-t kockára vágjuk A sajtot, sajtokat lereszeljük.
A bacont nagy serpenyőben megpirítjuk, rádobjuk a pórékarikákat és megpároljuk. (Ha nem teszünk bele bacon-t, akkor a pórét olívaolajon pároljuk meg.) Ha készen van, félretesszük hűlni.
A tojásokat felverjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot. Majd hozzáöntjük a megpárolt pórét, beleszórjuk a petrezselymet és összekeverjük. Ellenőrzzük, hogy mennyire sós - ez a bacontól, sajttól függ és megsózzuk, ha kell.
Egy kerek piteformát (vagy kisebb tepsit, vagy akár tortaformát) vékonyan megkenünk olívaolajjal, kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy pereme legyen, azaz kosarat formázzon. A tésztát is megkenjük olívaolajjal, majd beleöntjük a tölteléket és elegyengetjük.
A pite lehet nyitott, quiche-szerű, vagy be is lehet fedni egy második réteslappal a tetejét. Ha fedettre készítjük, akkor a tetejét megkenjük egy kis olívaolajjal, tojással és bemetszegetjük egy éles késsel, hogy könnyebben tudjuk a sütés után szeletelni.
A pitét kb. 30 percig sütjük 200 fokon, légkeveréses sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.