Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összedolgozzuk. Amikor a vaj összeállt a liszttel, öntsük hozzá a tejet és összedolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, míg teljesen összedolgozódnak benne az alapanyagok, azután formázzunk belőle egy kissé lapított gömböt, és helyezzük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.
A pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki, helyezzük bele a sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük visszaújabb 15 percre a hűtőbe. (A második hűtés arra szolgál, hogy a tészta ne csússzon le a sütőedény oldalán.) Ezt követően helyezzünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat (vagy babot, rizst, ez nehezékként funkcionál és meggátolja a tészta felpúposodását).
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon. A felvágott szalonnát lepirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.
A kisült tésztaalapba belekanalazzuk a szalonnás hagymát, és felöntjük a tejszínes-sajtos tojással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza megdermed és a felszíne szép pirult nem lesz. Melegen, langyosan vagy hidegen is isteni finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.