Az almákat meghámozzuk, kikaparjuk a magházat és 2 db - ot vékonyan felszeletelünk, majd egy kivajazott 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába lerakjuk.
A többi almát hosszában kettévágjuk a magház részét egy karalábévájóval kimélyítjük és összeillesztve, állítva belehelyezzük a formába. Hogy szép egyenesen álljanak, az almák alját egyenesre vágjuk. ( nekem 6 kisebb alma fért bele a formába ). A mazsolát a cukrot és a fahéjat összekeverjük és egy kiskanál segítségével betöltjük az alma mélyedésekbe, ezután 180 °C - os sütőben 35 percig sütjük.
A tésztához a tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük, a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjét óvatosan a tojásos masszához forgatjuk és ráöntjük az elősült almára. Kb 35 - 40 percig - tűpróbáig sütjük. ( Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. )
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot. A vajat a cukrokkal kihabosítjuk , majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
Ha a torta megsült a formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. ( Így az almás rész lesz felül erre kenjük, majd a krémet.)
A krémből keveset félre teszünk, a többivel körbekenjük a torta oldalát és a tetejét, a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a torta tetejére, majd meghintjük fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.