Az almákat megmossuk, de nem pucoljuk meg, mert a piros rész az almából szebbé teszi a rózsákat. Feldaraboljuk kb. 2 mm vastagságúra, egy rózsához 7 db almaszelet kell. Ha valamelyik szelet megsérül ne dobjuk el, mert kelleni fog a tésztához is.
A maradék almákat apró kockákra vágjuk. Beleöntjük a vizet egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, majd mikor felforrt, belerakjuk az almaszeleteket és picit mérsékeljük a hőt. Mikor már puha, kiszedjük és leszárítgatjuk. A cukros fahéjat ne öntsük ki.
Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. Egy tálban felverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, majd hozzákeverjük a vajat és a tejet. Adagonként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kibéleljük a sütőformát sütőpapírral és a tészta egyharmadát beleöntjük a tortaformába. Rárakjuk a felkockázott almadarabokat és befedjük a maradék tésztával.
Elkészítjük a rózsákat: egy deszkán részben egymásra fektetünk 7 db almaszeletet ahogy a képen látható. Így készítsük el a többi rózsát is. Belerakjuk a tésztába, de nem nyomkodjuk túlságosan bele, mert így is bele fog süllyedni.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Fogpiszkáló segítségével figyelhetjük mikor lesz kész. Mielőtt felszeleteljük, lekenjük a cukros fahéjas lével és megporcukrozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.