- A tarját bekenjük 1 evőkanál dijoni mustárral. A fűszerkeverékhezasót, arómai köményt, a pirospaprikát, abarna cukrotaborsot és a chilit összedolgozzuk, majda mustáros húsra tapasztjuk a fűszereket.
- Egy fém nyelű serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A tarját körbepirítjuk, majd felöntjük egy pohár pezsgővel. Alufóliával lefedjük és 140 fokos sütőben 4 órán át sütjük.Ha elkészült villával darabokra szedjük és kis szafttal meglocsoljuk.
- A muffinhoz a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejet, a tojást, a mustárt és a sót összedolgozzuk, beleszórjuk a reszelt sajtot. A tésztát kapszlikkal bélelt muffin formába kanalazzuk. A tetejére reszelt sajtot és lenmagot szórunk180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- A hagymát karikára vágjuk.A tojásokat liszttel, keményítővel, és egy csipet sóval elkeverjük. A morzsát tányérba szórjuk. A hagymakarikákat először a tojásos keverékbe, majd a morzsába forgatjuk. Felforrósított étolajban ropogósra sütjük, majd papíron leitatjuk.
- A mártáshoz először majonézt keverünk. A tojássárgáját mustárral és csipet sóval összedolgozzuk. 1 dl olajat cseppenként hozzákeverünk, hogy fényes és kemény legyen. Ha megvagyunk hozzákeverjük a borsot, néhány csepp Worchster szószt, a fokhagymát, a gyömbért, az alamaecet és a birs lekvárt. Jól eldolgozzuk és félretesszük.
- A muffinokról a papírt eltávolítjuk és félbevágjuk.Mindkét felét megkenjük szósszal, aztán húst teszünk rá, majd uborkszeletet, hagymakarikát, és végül a tetejét bambusz pálcával öszetűzzük.
Videó! Így készítheted el a pulled pork muffint >>>