Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásfehérjéket a cukorral és a reszelt citromhéjjal kemény habbá verem, hozzáadom a tojássárgákat, azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, és gyengéden a tojásos masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és megsütöm.
Az őzgerincformát fóliával kibélelem.
A megsült, kihűlt piskótát hosszában félbevágom, kibélelem az őzgerincformát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot, ami az őzgerinc talpa lesz.
A többi megmaradt piskótadarabokat a babapiskótával összetördelem, a tejjel, a rummal és a kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverem, hozzáadom a piskótát, a lekvárt, a mazsolát és a diót.
Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem, a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral, és a tölteléket befedem.
Súllyal lenyomatom (húsvágódeszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána tálcára borítom, a fóliát eltávolítom.
A mázhoz egy lábasban vizet forralok, egy tálba teszem a margarint, a porcukrot és a tejet, és a vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem, majd beleöntöm a puncsos pudingport, és addig keverem, míg jó sűrű nem lesz.
Az őzgerincet vékonyan lekenem baracklekvárral, majd a mázat rákenem, egy keveset vettem el belőle, ehhez tettem egy kis meggyszörpöt, hogy sötétebb legyen. Tortanyomóba töltöttem, és a sütit ezzel díszítettem, színes cukorral megszórtam.
Betesszük a hűtőbe, az ízek jól érjenek össze, és másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.