A tojássárgáját a cukor 1/3-ával és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot az átszitált liszttel a tojásos keverékhez adjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elkenjük, és 15 percig sütjük.
Ha elkészült, lehúzzuk a sütőpapírt egy lisztezett deszkára, majd megfordítjuk a papírt, és feltekerjük a piskótát. Azután kitekerjük, levágjuk a széleit, méretre vágjuk.
A maradék piskótát (kb. 30 dkg) félretesszük. A lapot megkenjük baracklekvárral, majd az apróra vágott piskótából és a többi hozzávalóból összegyúrunk egy rumos-kakaós rudat.
A masszát a piskótára helyezzük, és feltekerjük, majd összeillesztjük a széleit, hogy összefogja az egészet, és egy formás töltött henger legyen belőle.
A bevonathoz a citromlevet összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű bevonatot kapjunk. Forró vízfürdő felett állandóan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű mázat kapunk, amivel bekenjük a piskóta külső felét.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és ezután felvágjuk egy forró vízbe mártott éles késsel.(Én kettőt sütöttem, a másik rúdnál a mázat rózsaszínre festettem.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.