Elkészítés: Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm. A hagymákat, a chilipaprikát és a gombát aprítom.
Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.
A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, a szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)
A császárszalonnát és a sonkát kevés olívaolajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábékockákból, a szalonnából és a sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász és a fűszerek. A végén öntök rá tejet, főzőtejszínt és fehérbort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá pirospaprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.
Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.