Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.
Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.
Tálaláskor meglocsolom chiliszósszal és teszek rá még tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.