Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, vagy aprítóval felaprítjuk.
A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. Egy tálba összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Az így kapott tésztát két részre vesszük - az egyik rész picit legyen nagyobb mint a másik.
Kinyújtjuk a nagyobb gombócot, majd kibéleljük vele a tepsit.
A lereszelt alma levét alaposan kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal - aki nagyon édesszájú keverhet hozzá néhány evőkanál cukrot is.
A tölteléket a tepsibe simított tésztán eloszlatjuk, majd kinyújtjuk a másik tésztagombócot is, és az almás pite tetejére helyezzük.
Villával megszurkáljuk, hogy a gőz majd távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben készre (körül-belül 40 perc alatt) sütjük.
Megjegyzés
Most egy vékony tésztájú almás pitét készítettem és alacsony cukortartalommal - így az íze natúrabb lett, de a receptben a cukor mennyiségét saját ízlésednek megfelelően tudod alakítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.