A lisztet, a tojások sárgáját, a margarint, a sütőport, a porcukrot és a tejet összedolgozzuk, tésztát gyúrunk belőle, majd hűvös helyre tesszük pihenni.
Kettészedjük a tésztát, majd lapot nyújtunk belőlük.
Az almát lereszeljük, vaníliás cukorral, fahéjjal, citromlével és citromhéjjal ízesítjük. Ízesítés után kinyomkodjuk a levét.
Az alsó tésztalapra hintünk 2 evőkanál búzadarát vagy zsemlemorzsát, hogy a tészta az almától ne vizesedjen meg.
Az alsó lapra kenjük a reszelt almás tölteléket. Rátesszük a másik tésztalapot.
Lekenjük tojással. 180 fokon sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.