Egy tálba szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport.
Egy másik tálban krémesre elkeverjük a tojásokat, a puha vajat, a kristálycukrot, a vaníliakivonatot és a reszelt citromhéjat. Adagonként adjuk keverjük el benne a sütőporos lisztet, majd a tejet, legvégül pedig a reszelt répát is hozzáadjuk.
12 vagy 24 mélyedéses muffinsütő tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A muffinokat ízlés szerint díszíthetjük.
Megjegyzés
Ezután még tovább cifráztam: a tetejére sikerült beszerezni apró marcipános répákat. Esetleg ha jobban tetszik, akkor habzsákból nyomott mascarponés-cukros-tejszínes habbal is díszíthető.
A receptet és a fotót Pisztaciablog küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.