A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat habosra keverjük 18 dkg kristály- és a vaníliás cukorral. Végül a tojássárgájákat hozzáadjuk.
Tálba szitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd kis adagokban a tojásos-vajas keverékbe forgatjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni.
A ribizlit leöblítjük, néhány fürtöt félreteszünk. A többiről lecsipkedjük a szemeket, és óvatosan a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjébe forgatjuk azokat.
A habot a tésztára simítjuk, majd egy kevés porcukorral meghintjük. 160 fokon a süteményt addig sütjük, amíg a habréteg megszilárdul, és kissé megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve, a félretett ribizlifürtökkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.