Az alaphoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kakaós rizshez keverjük az olajjal együtt. A keveréket egy kapcsos tortaforma aljába kanalazzuk, és simára dolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A krémhez egy tálba tesszük a mascarponét, a gesztenyepürét, a kétféle cukrot, a rumot, a kakaóport és a forrócsoki port, és az egészet habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a felét a gesztenyekrémhez keverjük. A kész krémet a megdermedt alapra kenjük. A tetejére halmozzuk a megmaradt tejszínt, és a tortát megszórjuk egy kevés kakaóporral. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Igazi ünnepi desszert a gyorsaság jegyében. Díszítésként lehet tenni még rá néhány kupac csokoládés rizshalmot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.