A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük, apránként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérje habot, amit laza körkörös mozdulatokkal elkeverünk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Miután elkészült, egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a tejszínt és a porcukrot, majd krémesre kavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok!
A gesztenyekrémes piskótatekercs a gesztenyével karácsonyi hangulatot és illatot idéz. Már több alkalommal elkészítettem ősszel és karácsony tájékán. Idén is ott lesz az ünnepi asztalon. Egy kis tejszínhabbal még meg lesz bolondítva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.