Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Rumos-gesztenyekrémes piskótatekercs recept
recept
Mester

Rumos-gesztenyekrémes piskótatekercs

30 perc
8 adag
Megfizethető
2018. 12. 31.

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük, apránként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérje habot, amit laza körkörös mozdulatokkal elkeverünk.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Miután elkészült, egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a tejszínt és a porcukrot, majd krémesre kavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok!

GESZTENYÉS TRÜFFEL SZELET>>>

GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>>

GESZTENYÉS GOLYÓ>>>


Megjegyzés
A gesztenyekrémes piskótatekercs a gesztenyével karácsonyi hangulatot és illatot idéz. Már több alkalommal elkészítettem ősszel és karácsony tájékán. Idén is ott lesz az ünnepi asztalon. Egy kis tejszínhabbal még meg lesz bolondítva.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.24.

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.23.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.