Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Rumos-szilvás kalácsfelfújt recept
recept
Egyszerű

Rumos-szilvás kalácsfelfújt

90 perc
0 adag
Megfizethető
2017. 04. 16.

Elkészítés

  1. A szilvát 1 órára 1/2 dl rumba áztatjuk. A kalácsot 1 cm vastagon felszeleteljük, majd a szeletekből nagyjából 4 cm hosszú csíkokat vágunk. A mandulát 5 dkg cukorral elkeverjük.
  2. A tejszínt 5 dkg porcukorral és 3 dkg vajjal kissé meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az egész tojást. A szilvákat lecsepegtetjük, a rumot belekeverjük a tejszínes mártásba.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítetjük. Egy kerámiatepsit kivajazunk, az aljára terítjük a kalács felét, meghintetjük az aszalt szilvával, majd megszórjuk a mandula felével, meglocsoljuk a tejszínes-rumos mártás felével. Az egészre még egy réteg kalácsot halmozunk, meglocsoljuk a maradék mártással, meghintetjük a mandula maradék részével, és egy kevés porcukorral. A 2 dkg vajat felkockázzuk, rászórjuk a kalácsszeletek tetejére, végül 1 evőkanál barnacukorral meghintjük a felfújtat.
  4. 20-25 perc alatt megsütjük, majd 2 percre betesszük a grill alá, hogy a cukorréteg karamellizálódjon.
Megjegyzés
A felül ropogósra sült kalácsréteg alatt krémesen puha, aromás és ínycsiklandó, rumos szilvákkal gazdagon tarkított, krémesen puha desszert persze nem csupán azon melegében, de langyosan vagy hidegen is remek. Zsemléből is tökéletes!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.