A szilvát 1 órára 1/2 dl rumba áztatjuk. A kalácsot 1 cm vastagon felszeleteljük, majd a szeletekből nagyjából 4 cm hosszú csíkokat vágunk. A mandulát 5 dkg cukorral elkeverjük.
A tejszínt 5 dkg porcukorral és 3 dkg vajjal kissé meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az egész tojást. A szilvákat lecsepegtetjük, a rumot belekeverjük a tejszínes mártásba.
A sütőt 180 fokra előmelegítetjük. Egy kerámiatepsit kivajazunk, az aljára terítjük a kalács felét, meghintetjük az aszalt szilvával, majd megszórjuk a mandula felével, meglocsoljuk a tejszínes-rumos mártás felével. Az egészre még egy réteg kalácsot halmozunk, meglocsoljuk a maradék mártással, meghintetjük a mandula maradék részével, és egy kevés porcukorral. A 2 dkg vajat felkockázzuk, rászórjuk a kalácsszeletek tetejére, végül 1 evőkanál barnacukorral meghintjük a felfújtat.
20-25 perc alatt megsütjük, majd 2 percre betesszük a grill alá, hogy a cukorréteg karamellizálódjon.
Megjegyzés
A felül ropogósra sült kalácsréteg alatt krémesen puha, aromás és ínycsiklandó, rumos szilvákkal gazdagon tarkított, krémesen puha desszert persze nem csupán azon melegében, de langyosan vagy hidegen is remek. Zsemléből is tökéletes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.