Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és csipet sót. Alaposan kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. A masszát kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A sütőből kivéve a tortaformában pihentetjük 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a kardamom hüvelyéből kiszedegetjük a magokat, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a fahéjat és a borsot, felöntjük 1 dl vízzel, felfőzzük, majd leszűrjük. Az átszűrt lébe beletesszük a barnacukrot, és sűrű szirupot főzünk, kihűtjük.
A vajat kikeverjük a mascarponével, hozzáadjuk a fűszeres szirupot, krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát 2 lapba vágjuk, betöltjük a kémmel. A megmaradt krémmel megkenjük a torta tetejét, majd 10 dkg étcsokit felolvasztunk, és a torta tetejére csurgatjuk. Fahéjdarabokkal és fehércsokival díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.