A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk. Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, majd hozzáadunk egy tojást és a kezünkkel jól összegyúrjuk, és az egészből egy nagy gombócot formázunk.
A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.
Egy serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk, erre tesszük a gombócot,és kérget sütünk a húsnak: oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon. Egy kerámia tepsibe öntjük a másik evőkanál olívaolajat, majd ráhelyezzük az elősütött húst. Ráöntjük a paradicsomlevet.
Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk. A paradicsomlevet megsózzuk, belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet és a lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, és kb 1,5 órán keresztül pároljuk.
Spagettivel kínáljuk, a tetejére zöld fűszert, és parmezánt hintünk.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
Ebben a receptben keveredik a magyaros töltött paprika és az olaszos paradicsomos mártás. zöld fűszerek variálhatóak. A zöldségek turmixolhatóak,de akkor hígítsuk vízzel a mártást.
Tipp: Ezzel a kérgesítős módszerrel a sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt . A zöldségek pedig még roppanósak maradtak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.