A sajtos rakott burgonya elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk –közben a tojásokat is keményre főzzük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal és a megpucolt burgonya felét beleszeleteljük, ételízesítővel vagy sóval megszórjuk, rákarikázzuk a debreceni kolbászokat és a tojásokat, majd befedjük a burgonya másik felével.
A tejfölt kevés tejjel és sóval simára keverjük és ráöntjük a rakott burgonyára. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad rajta.
Megjegyzés
Ha marad néhány szál kolbászod, akkor egészben, bevagdosva a sajtos rakott krumpli tetejére nyugodtan ráteheted! Mozsgainé Tóth Erzsébet receptje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.