A tököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, a magos rostos belsejét eltávolítjuk. A tök húsát kikaparjuk (kb. 1 cm vastag réteget hagyjunk a héjban), és apróra vágjuk. A tökfeleket meglocsoljuk1-1 tk olajjal, megsózzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A bacont felaprítjuk, a rizst leöblítjük. A brokkolit megmossuk, kis rózsákra bontjuk.
Felforrósítjuk a maradék olajat, megpirítjuk rajta a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, a végén megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a tökhúst, a brokkolit és a rizst. Az egészet néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 200 ml vízzel. Sózzuk és borsozzuk, majd lefedve, kis lángon, néhányszor átkeverve 18 percig főzzük.
A leszűrt, leöblített kukoricát a többihez keverjük, és a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk meg, töltsük az elősütött tökökbe. Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd süssük 200 fokon kb. 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.