Megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a cukorral ekevert darált kekszhez, és a morzsát egy sütőforma aljára lapítjuk.
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a mascarponét, a tejfölt, az apróra kockázott epret, és végül a lisztet, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, és a kekszes alapra öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 40-50 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt pár órára a hűtőbe tesszük.
Az eperöntethez afriss epretacukorral, és az apróra vágott friss bazsalikomlevéllel (ízlés szerint) és3 evőkanál friss citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal egy edényben összeforraljuk.
A tejszínt habbá verjük, és tálaláskor asajttortaszeletek tetejére nyomjuk, majd vékonyan rácsurgatjuk a hideg eperöntetet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.