A gyümölcsöket beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk őket. A magokat kiszedjük, a gyümölcs héját nem húzzuk le, a de a sérült részeket eltávolítjuk.
A vizet felforraljuk a cukorral. Közben a gyümölcsöt botmixer vagy turmix segítségével pépesítjük. A gyümölcspépet gyöngyöző vízbe öntjük és ismét felforraljuk.
Öt perc forralás után a forró, rostos gyümölcslét üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Ivólé formájában is üvegekbe tölthetjük a barackot, hiszen nem csak lekvár vagy dzsem készülhet a sárgabarackból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.