A tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaniliakivonattal. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszt, a fahéjat és összekeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a pisztáciát. Kapcsos, 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 60-90 percen át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a félidőtől.
A süteményt a formában kihűtjük, minimum 4 órán át, de legjobb egy éjszakán át pihentetni. Porcukorra megszórjuk, rózsaszirmokkal és pisztáciával díszítjük. Rózsavizes tejszínhabbal tálaljuk, vagy felvert tejszínhab, mascarpone, porcukor és pár csepp rózsavízzel ízesített krémmel.
Pisztácia helyett kandírozott citrusfélékkel, friss-szárított-kandirozott ehető rózsaszírmokkal is készíthetjük. Omlós, kissé morzsálódós a tészta. Teához is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.