A tejet, a tejfölt és a cukrot összekeverjük, közepes lángon felmelegítjük (inkább langyos legyen, mint meleg!), majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 15 percet, hogy szépen felfusson.
Miközben várunk, a (szobahőmérsékletű) lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk az olajat, a sót, 1 db tojást, és végül a felfuttatott élesztős elegyet.
Jól összegyúrjuk, és letakarjuk egy tiszta konyharuhával a tál tetejét, keresünk neki egy kellemesen meleg helyet (pl. egy langyos radiátor teteje) és hagyjuk 1 órán át kelni.
Miközben kel a tészta, előkészíthetjük a töltelékeket, megfőzzük a virslit és felvágjuk 5 cm-es darabokra, felszeleteljük a füstölt sajtot rudacskákra, lereszeljük a trappista sajtot, a bacon szeleteket pedig ketté vágjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, majd négyzetalakúra vágjuk őket (lehet más is, ki hogy szereti). Beletesszük a sajtot, a bacont és a virslit, majd összecsomagoljuk.
Tepsibe tesszük a sütiket, majd megkenjük a tetejüket tojással. Kicsit sózzuk, és mehet rá a reszelt sajt.
Előmelegített (180 fok) sütőben úgy 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.