Az élesztőt összekeverjük a cukorral (addig, amíg folyós állagot nem kapunk ), a lisztet pedig a sóval. Ez utóbbihoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, a langyos tejet és a cukoros élesztőt, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 8-9 részre osztjuk. A gombócokat lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30 cm hosszúra és ovális alakúra, megkenjük olvasztott vajjal, majd ferdén bevagdossuk (kb. 1 centiméterenként) úgy , hogy a széleket ne vágjuk át.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és az így kapott rudat csigavonalba összetekerjük úgy, hogy a tészta végét behajtjuk a feltekert tészta alá. A turbánokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magvakkal. Fél óráig kelni hagyjuk, majd előmelegített, 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.