A megtisztított újhagymát, valamint a megmosott és kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk, majd 2 ek felforrósított olívaolajon a mandulával együtt megpároljuk. Az olajbogyót finomra vágjuk, és a mandulás keverékhez forgatjuk. A sajtot 24 egyforma darabra vágjuk.
A lisztet elvegyítjük a kukoricadarával és a sütőporral. A tojásokat kézi mixer habverőjével habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk az írót és a maradék olívaolajat, majd beleforgatjuk a lisztes elegyet, valamint a mandulás keveréket. A masszát sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a felét egy 12 darabos muffintepsi kikent mélyedéseibe kanalazzuk. Minden adag közepébe nyomunk egy sajtdarabot, majd a tésztát megkenjük az 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával.
A muffinokat a 180 fokra előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15 percig, majd tűpróba után kivesszük a sütőből és kiszedjük a formából. A maradék tésztamasszát ugyanígy megsütjük.
Közben a mártogatóshoz a leöblített és leszárított petrezselyem leveleit lecsipkedjük, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A többit finomra vágjuk, és összeforgatjuk a joghurttal, a majonézzel, valamint a megtisztított, présen áttört fokhagymával. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és külön tálkában kínáljuk a muffinokhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.