Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük, letakarjuk és pár percre meleg helyre tesszük pihenni. A mézet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a 2 dkg olvasztott vajat, a sót és az élesztős vizet és összekavarjuk, majd óvatoson hozzáadagjuk a lisztet. Alapos kevergetés mellett tegyük ezt addig, míg egy nem ragadós, könnyed állagú tésztát nem kapunk. Akkor jó, ha belenyomjuk az ujjunkat, és a tészta visszaáll a tészta.
Ekkor lisztezett deszkára tesszük és jól átgyúrjuk kb 3 percig. Ezután egy lisztezett tálba tesszük letakarva kb 10 percre. A sütőt előmelegítjük kb 220 C-ra. A sajtot felszeleteljük nagyjából egy mutatóujj nagyságúra. A tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk és felcsíkozzuk , majd rátekerjük a sajtra. A végeket az ujjunkal csípjük össze majd a kifliket kb fél percre forró, szódabikarbónás vízbe tesszük. Ezután egy tepsibe helyezzük őket, a tetejüket megkenjük tojással, majd nagyszemű sóval megszórjuk. 15-20 percig sütjük, míg aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve olvasztott vajjal megkenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.