Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet duplájára kelesztjük.
A megpihent, megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, körülbelül két-három milliméter vastagságú körlappá nyújtjuk őket. Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágjuk őket.
A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva kiflikké tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk, sajttal, sóval, szezámmaggal, köménnyel, vagy amivel csak szeretnénk.
Édes változathoz a 2/3 rész tésztát elfelezzük. Egyenként gömbölyűre nyújtjuk, lekenjük olvasztott vajjal, és bőven megpihtjük a cukrozott kakaóporral és feltekerjük.
180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.