A piskótához átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd vízgőz felett összemelegítjük a kávélikőrt az étcsokoládéval, a kávéval és az olajjal. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját beleütjük a keverékbe, majd a lisztes elegyhez vegyítjük. A fehérjéket a cukorral lágy habbá verjük, a massza alá forgatjuk, végül 18 cm-es formában sütjük 180 °C-on, 10–15 percig.
Miután elkészült a kávélikőrös piskóta, kiszaggatunk belőle 5 db 6 cm-es és 5 db 3 cm-es kört. Közben a sós karamellhez karamellizáljuk a cukrot a vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, belekeverjük a vaníliát és a sót, majd belecsipkedjük a vajat, és félretesszük hűlni. A kávétrüffelhez összemelegítjük a hozzávalókat, és ezt is félretesszük.
Vízbe áztatjuk a zselatint. Vízgőz fölött felmelegítjük a tejet a tejszínnel, a cukorral és a kávéporral. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és 4-5 perc alatt besűrűsítjük. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, hagyjuk kihűlni, végüllazítjuk a krémet a felvert tejszínhabbal.
Félig megtöltünk vele 5 db kupola alakú formát, a közepükberejtünk 1-1 tk-nyi sós karamellt, befedjük a kávéhabbal, majd a kisebb piskótakorongokkal. Megkenjük vastagon a kávétrüffellel, és mindet lezárjuk 1-1 nagyobb piskótával. 4 órára hűtőbe tesszük, majdkifordítjuk a formából.
Elkeverjük a glazúr hozzávalóit, közepes lángon forraljuk 1 percig, végül leöntjük vele a kupolákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.