A csokoládét felaprítjuk, majd forró vízgőz felett megolvasztjuk. Ezután hagyjuk kissé kihűlni.
A tojásokat szétválasszuk. Egy külön edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd külön a tejszínt is felverjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a 75 g cukorral, a fahéjjal és a kávéval. Keverés közben az olvasztott csokit a sárgájás masszához csorgatjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, és végül a tojáshabot is.
A fagylaltmasszát egy hideg vízzel kiöblített, 1 literes formába simítjuk. Lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük legalább 4 órára, közben néhányszor erőteljesen átkeverjük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyit, majd gombócokba adagolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.