A spárgás-kolbászos penne elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a spárgás mártást.
A megtisztított és leforrázott spárgát 3 cm-es csíkokra vágjuk és kevés vajon sóval, borssal megfuttatjuk.
Összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, majd felöntjük a tejszínnel. Alacsony lángon hagyjuk felforrni, közben apránként zöldségalaplével és pici fehérborral felöntjük.
Reszelt parmezánnal ízesítjük a mártást. Amint a parmezán elolvadt, elzárjuk a mártás alatt a tüzet. Ízlés szerint frissen őrölt borssal, sóval ízesíthetjük.
A vékony karikákra vágott kolbászt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. A megfőtt tésztára kanalazzuk a mártást és a forró kolbászcsipsszel megszórjuk a tetejét.
Nézd meg videón, hogyan készül a spárgás-kolbászos penne!
Megjegyzés
10 dkg tésztához 1 liter vizet számoljunk és nagy fazekat használjunk, 1 liter vízhez 7 g só ajánlott.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.