A tökbelet kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy fazékban, majd világosra pirítjuk rajta a salottát és a szétnyomkodott vagy apróra kockázott fokhagymát. Hozzáadjuk a sütőtököt, meghintjük a curryporral és meglocsoljuk a fehérborral. Felöntjük az alaplével és a 2 dl tejszínnel, majd egyet forralunk rajta. Közben ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Amint a sütőtök megpuhult, az egészet pürésítjük egy turmixgépben. Ezután szűrőn át a fazékba passzírozzuk, és még egyszer felforraljuk. Végül a tejföllel dúsítjuk.
A sárgarépát és a zellert vékonyra szeleteljük. A hosszában félbevágott póréhagymát kb. 5 cm-es darabokra osztjuk, ezeket pedig szálasra vágjuk. Az előkészített zöldségeket a felhevített olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd megsózzuk.
A krémlevest adagonként mélytányérba merjük vagy a kivájt sütőtökhéjban tálaljuk, és rukkolával, petrezselyemmel, valamint a 2-3 ek tejszínnel és a tökmagolajjal díszítjük. A sült zöldséget külön tálkában kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.